Update van 7/11/2011

Met enige (J) vertraging is er terug aan de toegangspoort gewerkt. Alle electrische installaties zijn ondertussen klaar, en aan de hydraulica wordt in atelier gewerkt.

In een mail van W&Z werd ons gemeld dat de eerste proeven met betrekking tot de poort zijn voorzien rond 25 november.

 

Het blijft een processie van Echternach, maar met stapjes gaan we toch vooruit.

Gelukkig is de firma die de steigers bouwt bereid geduld te oefenen tot we effectief binnen kunnen

 

Van zodra er verder nieuws is kan je het hier lezen

 

 

 

 

 

 

Kort verslagje van de vergadering van 26/05/2011

Zoals beloofd was er na de finalisering van de visie van W&Z m.b.t. het gebruik van de haven van Fort Sint-Marie een vergadering waarin deze visie werd voorgesteld.

 

-       Eerst het minst goede bericht J: de herstelling van de deur loopt vertraging op en zal eind augustus klaar zijn.

-       Aangezien de waterpartij door de school gebruikt wordt om oefeningen te doen, moet er overleg zijn met de school zodat wij hun oefeningen niet bemoeilijken.

-       In een eerste fase mogen (als de poort open kan) de boten komen die nu in Prosperpolder liggen. Op mijn vraag of er enkele meer mogen komen werd niet negatief geantwoord. Het zal van de gesprekken met de school afhangen. Afhankelijk van de mogelijkheid die de school krijgt om op Galgenweel te oefenen kan mettertijd meer wateroppervlakte ter beschikking komen.

-       Tijdens de tweede helft van juni 2011 wordt de voorlopige concessieovereenkomst besproken. Voorlopig, omdat wij nog maar een beperkt aantal boten kunnen leggen.

-       Bediening van de poort, toegangscontrole enz. worden ook kortelings besproken en in de concessieovereenkomst opgenomen.

-       Wij mogen naar steigers beginnen uitkijken ! ! ! Om steigers te plaatsen hoeft de deur niet te draaien.

 

Ik zou zeggen: eindelijk echt positief nieuws. Wij zijn nu ook gerust dat onze “installatie” geen winter meer moet doorstaan in de polder. Uiteraard zullen wij jullie hulp hard nodig hebben om heel de zaak daar af te breken en op te ruimen.

 

Groeten van een kontente voorzitter